SBICafé
Biblioteca do Café

Navegação Coffee Science por título

Navegação Coffee Science por título

Classificar por: Ordenar: Resultados:

  • Chalfoun, Sara Maria; Angélico, Caroline Lima; Resende, Mário Lúcio Vilela de; Moraes, Graziella Evaristo de (Editora UFLA, 2019-07)
    The dependence on chemical fertilizers for the future of agriculture will result in additional soil health losses, possibility of water contamination and continued currency avoidance due to the increasing dependence on ...
  • Reis, Paulo Rebelles; Franco, Renato André; Pedro Neto, Marçal; Teodoro, Adenir Vieira (Editora UFLA, 2006-04)
    An evaluation on the effect of agrochemicals to the predatory mites Euseius alatus DeLeon, 1966, Euseius citrifolius Denmark & Muma, 1970, Amblyseius herbicolus (Chant, 1959) and Iphiseiodes zuluagai Denmark & Muma, 1972 ...
  • Voltolini, Giovani Belutti; Castanheira, Dalyse Toledo; Menicucci Netto, Pedro; Alecrim, Ademilson de Oliveira; Rezende, Tiago Teruel; Guimarães, Rubens José; Gonçalves, Adenilson Henrique (Editora UFLA, 2019-07)
    Weed control is fundamental in coffee cultivation due to their big interference, competing with the crop for water, light and nutrients. Among the control methods used, chemical control is highlighted, as a function of its ...
  • Reis, Paulo Rebelles; Franco, Renato André; Silva, Fábio M. Andrade (Editora UFLA, 2011-09)
    Among the predaceous mites, those of the Phytoseiidae family are the most important and studied. The phytophagous mites Brevipalpus phoenicis (Geijskes, 1939) (Tenuipalpidae) and Oligonychus ilicis (McGregor, 1917) ...
  • Castanheira, Dalyse Toledo; Voltolini, Giovani Belutti; Alecrim, Ademilson de Oliveira; Rezende, Tiago Teruel; Menicucci Netto, Pedro; Silva, Larissa Cocato da; Guimarães, Rubens José (Editora UFLA, 2019-10)
    The great interference of weeds in coffee plants, due to competition for water, light and nutrients, makes their control essential. Among these control methods, the chemical stands out, due to its high efficiency and low ...
  • Silva, Felipe Lopes da; Rezende, Juliana Costa de; Rodrigues, Fernanda Cupertino; Soles, Leila Caroline Toledo Cortez; Pereira, Vanessa Vitoriano; Malta, Marcelo Ribeiro (Editora UFLA, 2015-10)
    Objetivou-se, selecionar clones superiores quanto às características agronômicas e ao teor de cafeína nos grãos de Coffea canephora, por meio de procedimentos biométricos, para compor uma população base adequada às condições ...
  • Fernandes, Tales Jesus; Pereira, Adriele Aparecida; Muniz, Joel Augusto; Savian, Taciana Villela (Editora UFLA, 2014-04)
    O café é um dos produtos mais importantes da agricultura brasileira, portanto estudos que visam uma melhor qualidade final do seu fruto têm sido, cada vez mais, objetivo de pesquisas. Conhecer as curvas de crescimento de ...
  • Pinto, Marcelo Frota; Carvalho, Gladyston Rodrigues; Botelho, César Elias; Rezende, Juliana Costa; Andrade, Vinícius Teixeira; Carvalho, João Paulo Felicori (Editora UFLA, 2012-09)
    Objetivou-se, com o presente trabalho, selecionar progênies oriundas do cruzamento das cultivares Catuaí com Icatu e descendentes de Híbrido de Timor, visando obter materiais genéticos produtivos e com características ...
  • Carvalho, Alex Mendonça de; Mendes, Antonio Nazareno Guimarães; Rezende, Fernando Valaci; Botelho, Cesar Elias; Carvalho, Gladyston Rodrigues; Ferreira, André Dominghetti (Editora UFLA, 2016-04)
    O melhoramento genético do cafeeiro tem dado efetiva contribuição à cafeicultura brasileira em todas as regiões produtoras de café, por meio do desenvolvimento de cultivares com alta capacidade produtiva, aliada a outras ...
  • Pereira, Thamiris Bandoni; Mendes, Antônio Nazareno Guimarães; Botelho, César Elias; Rezende, Juliana Costa de; Vilela, Diego Júnior Martins; Resende, Marcos Deon Vilela de (Editora UFLA, 2013-07)
    Objetivou-se selecionar para características agronômicas e resistência a doenças, progênies de cafeeiros em geração F 4, obtidas a partir de cultivares de Icatu. O experimento foi instalado na Fazenda Experimental da EPAMIG, ...
  • Cardoso, Diego de Abreu; Mendes, Antonio Nazareno Guimarães; Carvalho, Alex Mendonça; Lima, Amador Eduardo de; Botelho, Cesar Elias; Carvalho, Gladyston Rodrigues; Dias, Rodrigo Elias Batista Almeida (Editora UFLA, 2016-10)
    Objetivou-se neste trabalho avaliar e selecionar progênies de cafeeiros em geração F 4 visando à obtenção de cultivares resistentes à ferrugem e com características agronômicas superiores às cultivares tradicionais. Este ...
  • Liska, Gilberto Rodrigues; Silveira, Erika Carla da; Reis, Paulo Rebelles; Cirillo, Marcelo Ângelo; Gonzalez, Guido Gustavo Humada (Editora UFLA, 2015-01)
    O ácaro-vermelho Oligonychus ilicis (McGregor, 1917) (Tetranychidae) tem se mostrado como um importante agente causador de dano na cultura do cafeeiro (Coffea spp.). O controle químico tem sido amplamente utilizado no ...
  • Chalfoun, Sara Maria; Pereira, Marcelo Cláudio; Carvalho, Gladyston Rodrigues; Pereira, Antonio Alves; Taciana Villela Savian; Botelho, Deila Magna dos Santos (Editora UFLA, 2013-01)
    The objective of this study was to verify the sensorial characteristics of grains of 21 Coffea arabica L. cultivars obtained from EPAMIG Experimental Farm in Patrocínio, Minas Gerais, in the Alto Paranaíba Region. The ...
  • Ormaza-Zapata, Angela María; Díaz-Arango, Félix Octavio; Rojano, Benjamín Alberto (Editora UFLA, 2020)
    Direct content coffee preparation methods may be used as alternative ways to obtain coffee beverages with varied cup profiles. In this investigation the antioxidant metabolites, antioxidant activity, and cup profiles were ...
  • Figueiredo, Luisa Pereira; Borém, Flávio Meira; Ribeiro, Fabiana Carmanini; Giomo, Gerson Silva; Malta, Marcelo Ribeiro; Taveira, José Henrique da Silva (Editora UFLA, 2018-01)
    Given the growing participation and appreciation of specialty coffees in the international market, coupled to the intrinsic quality of cultivar Bourbon for the production of differentiated coffees and the environmental ...
  • Debona, Danieli Grancieri; Oliveira, Emanuele Catarina da Silva; Caten, Carla Schwengber ten; Guarçoni, Rogério Carvalho; Moreira, Taís Rizzo; Pereira, Lucas Louzada; Moreli, Aldemar Polonini (Editora UFLA, 2021)
    In general, the process of roasting coffee uses a rotated fix drum or fluidized bed. Theoretically, the fluidized bed can provide more homogenous roastings throughout the process. Thus, in this study, we analyzed the ...
  • Ribeiro, Bruno Batista; Câmara, Francisco Mickael de Medeiros; Mendes, Antônio Nazareno Guimarães; Silva, Virgílio Anastácio da; Montanari, Fernanda Faria (Editora UFLA, 2018-10)
    The production of quality coffees, with different sensory characteristics, is strongly related to drying techniques. Experiments were carried out on coffee fruits, with the presence and absence of the fruit turnover process ...
  • Fadhil, Rahmat; Nurba, Diswandi; Sukmawati, Elya (Editora UFLA, 2021)
    Arabica coffee (Coffea arabica) becomes one of the most in-demand types by the community due to its typical taste. The material needed in this study was Gayo Arabica coffee (full wash) obtained from farmers in Bener Meriah, ...
  • Scholz, Maria Brígida dos Santos; Silva, Joyce Vânia Nogueira da; Figueiredo, Vitória Ribeiro Garcia de; Kitzberger, Cíntia Sorane Good (Editora UFLA, 2013-01)
    The genetic characteristics together with environmental conditions determine the quality of coffee beverage, so the selection of new cultivars of coffee requires information from sensory attributes in different environmental ...
  • Pertiwi, Sri Rejeki Retna; Novidahlia, Noli; Rohmanto, Febdian Logis; Aminullah (Universidade Federal de Lavras, 2023-08-07)
    The strong sensory of canistel powder (Pouteria campechiana) could be combined with other strong sensory like coffee. The objective of this research was to evalute the sensory of cold canistel coffee using Rate-All-That-Apply ...

Buscar em toda a Biblioteca


Sobre o SBICafé

Navegar

Minha conta