SBICafé
Biblioteca do Café

Navegação Periódicos por assunto "Cafeicultura::Processos industriais e novos produtos"

Navegação Periódicos por assunto "Cafeicultura::Processos industriais e novos produtos"

Classificar por: Ordenar: Resultados:

  • Machado, Marley Lamounier; Alves, Helena Maria Ramos; Vieira, Tatiana Grossi Chquiloff; Fernandes Filho, Elpídio Inácio; Lacerda, Marilusa Pinto Coelho (Editora UFLA, 2010-05)
    Objetivou-se, neste trabalho, estabelecer uma metodologia para o mapeamento de áreas cafeeiras da Zona da Mata mineira por meio do sensoriamento remoto, usando imagens de satélite e fotografias aéreas digitais não ...
  • Barbosa, Patrícia Maria da Silva; Lage, Celso Luiz Salgueiro; Fernandes, Lucia Regina Rangel de Moraes Valente (Editora UFLA, 2016-04)
    O crescente interesse dos consumidores nos cafés que destacam a qualidade e origem está criando um nicho mercadológico que busca mais do que se pode perceber através dos cinco sentidos físicos. Estes atributos extras podem ...
  • Souza, Carolina Gusmão; Arantes, Tássia Borges; Carvalho, Luis Marcelo Tavares de; Aguiar, Polyanne (Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa, 2019)
    The objective of this work was to propose a new methodology for mapping coffee cropping areas that includes multitemporal data as input parameters in the classification process, by using the Landsat TM NDVI time series, ...
  • Zanrosso, Crissiê Dossin; Lima, Dirléia dos Santos; Machado, Tiele Caprioli; Souza, Vanessa Moura de; Costa, Luciano Andreatta da (Sociedade Brasileira de Química, 2017)
    In the present work, the application of a didactic activity proposed for the teaching-learning of mass transfer initial concepts unit operations for students of Introduction to Chemical Engineering course of a public ...
  • Zohreh, Didar (Instituto de Tecnologia de Alimentos – ITAL, 2020)
    To increase the functionality of dark chocolate, chlorogenic acids extracted from green coffee were added in free or encapsulated forms at different concentration (10, 20, 30, 40 and 50 mg/5 kg of free chlorogenic acids ...
  • Pertiwi, Sri Rejeki Retna; Novidahlia, Noli; Rohmanto, Febdian Logis; Aminullah (Universidade Federal de Lavras, 2023-08-07)
    The strong sensory of canistel powder (Pouteria campechiana) could be combined with other strong sensory like coffee. The objective of this research was to evalute the sensory of cold canistel coffee using Rate-All-That-Apply ...
  • Ferreira, Larissa Oliveira; Pimenta, Carlos José; Pinheiro, Ana Carla Marques; Pereira, Patrícia Aparecida Pimenta; Santos, Gabriella (Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos, 2011-10)
    This study sought to evaluate the acceptance of “dulce de leche” with coffee and whey. The results were analyzed through response surface, ANOVA, test of averages, histograms, and preference map correlating the global ...
  • Lima, Julião Soares de Souza; Costa, Felipe Pianna; Xavier, Alexandre Cândido; Oliveira, Rone Batista de; Silva, Samuel de Assis (Editora UFLA, 2014-07)
    GIS techniques have been used in many agricultural crops to study and assess the causes of spatial and temporal variability in production. The spatial and temporal variability of the canephora (conilon) coffee productivity ...
  • Silva, Reginaldo Ferreira da; Pereira, Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga; Ascheri, José Luis Ramirez; Ascheri, Diego Palmiro Ramirez (Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos, 2013-01)
    Although Brazil is a country of tradition in both the production and consumption of coffee, the most of the coffee is consumed as a beverage, which reduces greatly the competitiveness on international market, for reducing ...
  • Quintão, Ronan Torres; Brito, Eliane Pereira Zamith; Belk, Russell W. (Fundação Getulio Vargas, Escola de Administração de Empresas de São Paulo, 2017)
    Although the consumer culture field has addressed the role of ritual processes in consumption, no research has yet identified how connoisseur consumers, through ritual practices, establish and manipulate their distinction ...
  • Souza, Gabriela Rezende de; Oliveira, Luiz Fernando Coutinho de; Bello, Italoema Pinheiro; Siniscalchi, Luciene Alves Batista; Fia, Ronaldo; Gandia, Rômulo Marçal (Instituto de Tecnologia do Paraná - Tecpar, 2019)
    The aim of this work is to evaluate the performance of upflow anaerobic fixed bed reactors filled with espresso coffee capsules to treat sanitary sewage. Three reactors (R1, R2 and R3) were constructed in blue PVC pipes ...
  • Fernandes, Ana Flávia Carvalho; Coste e Colpa, Poliana; Paiva, Elisângela Ferreira Furtado; Paiva, Leandro Carlos; Nachtigall, Aline Manke; Boas, Brígida Monteiro Vilas (Editora UFLA, 2016-10)
    Objetivou-se determinar a vida de prateleira de iogurte sabor café, por meio de análises físicas, químicas e microbiológicas. Durante o processamento do iogurte, procedeu-se a homogeneização do leite e açúcar (10%), ...

Buscar em toda a Biblioteca


Sobre o SBICafé

Navegar

Minha conta