dc.contributor.author |
Corsini, Wanêssa Tavares Campos |
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dc.contributor.author |
Corsini, Fábio dos Santos |
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dc.contributor.author |
Naves, Luciana de Paula |
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dc.contributor.author |
Angelocci, Marina Ariente |
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dc.contributor.author |
Paiva, Leandro Carlos |
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dc.contributor.author |
Putti, Fernando Ferrari |
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dc.date.accessioned |
2018-12-20T10:57:13Z |
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dc.date.available |
2018-12-20T10:57:13Z |
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dc.date.issued |
2018-04 |
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dc.identifier.citation |
CORSINI, W. T. C. et al. The profile of small coffee producers in the south of Minas Gerais, Brazil. Coffee Science, Lavras, v. 13, n. 2, p. 230-237, abr./jun. 2018. |
pt_BR |
dc.identifier.issn |
1984-3909 |
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dc.identifier.uri |
http://dx.doi.org/10.25186/cs.v13i2.1426 |
pt_BR |
dc.identifier.uri |
http://www.sbicafe.ufv.br/handle/123456789/10722 |
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dc.description.abstract |
Highly appreciated by all people worldwide, coffee is a commodity with great economical weight in Brazil. While underscoring analyses on coffee production by the scientific community, current assay deals with the profile of coffee producers in the rural regions of the towns Machado, Poço Fundo and others in the south of the state of Minas Gerais, Brazil. Field work with 225 small producers of the region comprised questionnaires which were analyzed and grouped statistically in discriminating clusters. The correlation of variables was assessed by Pearson ́s methodology. Results show that schooling level had a positive correlation with regard to the adequate use of fertilizers and insecticides. Higher schooling level provided greater knowledge on normalizations and correct soil management. |
pt_BR |
dc.description.abstract |
O café, produto muito apreciado e valorizado em todo o mundo, se destaca como uma commodity de grande representatividade econômica no Brasil. Considerando todo o destaque apresentado pela comunidade cientifica a produção de café, este trabalho objetiva apresentar o perfil dos produtores de café das regiões rurais das cidades de Machado, Poço Fundo e circunvizinhanças, localizadas no sul do estado de Minas Gerais. O trabalho se desenvolveu por meio de pesquisa de campo com 225 pequenos produtores da região estudada. Os questionários foram analisados e agrupados estatisticamente em clusters descriminantes. Avaliamos a correlação das variáveis segundo a metodologia de Pearson. Dentro do ambiente avaliado identificamos que o nível escolar apresentado pela amostra obteve uma correlação positiva quanto ao uso adequado dos defensivos. O grau de instrução propiciou, também, maior conhecimento de normatizações e no manejo correto da lavoura. |
pt_BR |
dc.format |
pdf |
pt_BR |
dc.language.iso |
en |
pt_BR |
dc.publisher |
Editora UFLA |
pt_BR |
dc.relation.ispartofseries |
Coffee Science:v.13,n.2; |
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dc.rights |
Open Access |
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dc.subject |
Manejo da lavoura |
pt_BR |
dc.subject |
Nível escolar do produtor |
pt_BR |
dc.subject |
Normatizações |
pt_BR |
dc.subject.classification |
Cafeicultura::Implantação e manejo da lavoura |
pt_BR |
dc.title |
The profile of small coffee producers in the south of Minas Gerais, Brazil |
pt_BR |
dc.title |
Análise do perfil dos pequenos produtores de café do sul de Minas Gerais |
pt_BR |
dc.type |
Artigo |
pt_BR |